☰

Rīgā pārrunā Baltijas valstu IT drošību

Pirmdien un otrdien Rīgā notika ceturtā Baltijas valstu informācijas tehnoloģiju (IT) drošības politiku koordinācijas sanāksme, kurā tika pārrunāta visu trīs Baltijas valstu drošība IT jomā.

Divu dienu laikā CERT.LV (Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija) telpās sanāksmes dalībnieki pārrunāja jaunākās drošības tendences IT jomā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Katra valsts izklāstīja svarīgāko informāciju IT drošības politikas īstenošanā, būtiskākos IT drošības nozares notikumus, kā arī ziņoja par notikušajiem IT drošības incidentiem.

Sanāksmes otrajā dienā tika diskutēts par nacionālo pozīciju saskaņošanu IT drošības jomā attiecībā uz Eiropas Savienības, NATO un citu starptautisko organizāciju aktuālajiem jautājumiem. Tāpat notika darbs pie trīspusējā saprašanās memoranda projekta izstrādes par sadarbību IT drošības jomā starp Latviju, Lietuvu un Igauniju.

Latviju sanāksmē pārstāvēja Satiksmes ministrija, CERT.LV, Aizsardzības ministrija, Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs, Ārlietu ministrija, kā arī Nacionālie bruņotie spēki. Arī Lietuvu un Igauniju pārstāvēs vadošās valsts iestādes sakaru nozarē un drošības jomā.

Šī bija jau ceturtā Baltijas valstu drošības politikas koordinācijas sanāksme. Pirmā norisinājās 2009.gadā Rīgā.