☰

Tiek izsūtīti krāpnieciski e-pasti Latvijas Pasts un AliExpress vārdā

Aktivizējušies krāpnieki, kas sūtījumu piegādes aizsegā izplata krāpnieciskus e-pastus Latvijas Pasts un AliExpress vārdā.

Ņemot vērā, ka daudzi, ievērojot distancēšanās nepieciešamību, uzturās mājās un veic iepirkšanos tiešsaistē, kā arī daudzi uzņēmumi savu darbību veic attālināti, kurjerpiegādes ir aktuāls temats. To izmanto arī krāpnieki.

Krāpnieciskajos e-pastos Latvijas Pasts vārdā saņēmēji tiek aicināti sniegt papildinformāciju nepiegādāta sūtījuma saņemšanai. E-pastā iekļauta saite uz vietni, kas paredzēta maksājumu karšu datu un personīgās informācijas izkrāpšanai.

Uzmanība jāpievērš sūtītāja e-pasta adresei, kura dažās e-pasta programmās nav uzreiz redzama, bet parādās, tikai speciāli noklikšķinoit uz sūtītāja lauciņa.

E-pasta paraugs nr.1.

E-pasta paraugs nr.2.

Krāpnieciskajos e-pastos AliExpress vārdā saņēmējs tiek brīdināts par aizdomīgu pasūtījumu, kas veikts no viņa konta, un tiek aicināts pasūtījumu atcelt, ja nepieciešams. Spiežot uz “Atcelt pasūtījumu” (Cancel Order) pogas, lietotājs tiek aicināts ievadīt savus AliExpress profila datus. Pēc datu ievades lietotājam tiek parādīts kļūdas paziņojums, bet piekļuves dati nosūtīti krāpniekiem.

Ja kādā no šīm saitēm esat ievadījuši savu profilu piekļuves informāciju, aicinām nekavējoties to nomainīt. Ja ievadīti maksājumu karšu dati, aicinām pēc iespējas ātrāk sazināties ar kartes izdevējorganizāciju/ banku.