☰

Notiks preses konference par rīcību cīņā ar telefonkrāpniekiem

7. oktobrī, plkst. 10:00 Finanšu nozares asociācija sadarbībā ar Valsts policiju un CERT.LV sasauc preses konferenci, lai informētu par rīcību cīņā ar telefonkrāpniekiem. Preses konference norisināsies attālinātā formātā, izmantojot platformu MS Teams.

Šobrīd aktivizējas vēl viens krāpnieku vilnis, kas zvana Latvijas iedzīvotājiem - banku klientiem un, uzdodoties par banku darbiniekiem, cenšas izvilināt klientu internetbanku pieejas datus – lietotājnumurus un paroles, kurus prasa apstiprināt ar attālinātajiem autentifikācijas rīkiem (piemēram, Smart-ID PIN kodiem). Tādējādi krāpniekiem tiek dota iespēja piekļūt banku klientu kontiem un tajos esošajiem finanšu līdzekļiem. Tāpat ir novērota jauna tendence – zvanītāja numura viltošana, piemēram zvanu saņēmēja telefonā parādās bankas telefona numurs. Lai palīdzētu pasargāt cilvēkus no krāpnieku uzbrukuma, atbildīgo institūciju eksperti informēs par tipiskākajiem krāpnieku uzbrukumu veidiem un sniegs ieteikumus kā no tiem izvairīties.

Preses konferencē piedalīsies:

  • Dmitrijs Homenko, Valsts policijas Kibernoziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieks
  • Oskars Blumbergs, Finanšu nozares asociācijas IT drošības darba grupas vadītājs, SEB bankas Informācijas drošības vadītājs
  • Varis Teivāns, CERT.LV vadītāja vietnieks

Zemāk atrodama saite uz virtuālo preses konferences telpu, kurai varat pievienoties rīt no plkst. 9:45. Dalībnieki tiek aicināti pieslēgties preses konferencei, norādot  MS Teams profilā pilnu vārdu, uzvārdu un pārstāvētā medija nosaukumu (piemēram, Jānis Bērziņš/LETA).

Virtuālā preses konferences telpa

Sabīne Spurķe
E-pasts: sabine.spurke@financelatvia.eu
T. +371 20604166
Komunikācijas vadītāja
Finanšu nozares asociācija